Vanliga frågor

Har ni svensk/egen produktion?

Ja.

Detta är något vi är mycket stolta över och det gör också att du kan vara med när ditt jobb sätts igång. I och med att vi har allt under samma tak har vi också en stor samling med experter från alla olika områden vilket gör att du kan få svar direkt på det allra flesta frågor som gäller en produktion. Se filmen om vårat produktionshus.  Vi sitter allihopa på Lyftkransvägen 14 i Skogås, en liten bit söder om Stockholm.

Gör ni dummys?

Svar Ja.

Vid större produktioner brukar vi bjuda på det för att säkerställa att allt blir rätt. Vid mindre eller inställda produktioner behöver vi ta betalt för den tid och material vi lagt ner på att skapa en dummy.

Kan man se era produkter på hemsidan live?

Svar Ja.

Vi har ett omfattande showroom hos oss i Länna (Lyftkransvägen 14, Skogås) där vi även har en hel del produkter som inte finns på hemsidan. Kontakta oss för att boka in ett möte. Vi kan tyvärr ej ta emot drop-in besök, mycket på grund av corona. Visningsrummet är avskärmat från resten av vår verksamhet men du kan även se ut över vår egna produktion genom ett stort fönster. Vi tillåter för tillfället inte besök på kontoret eller i produktionen.

Hur får jag en mall på min mapp/pärm som jag kan placera mitt artwork i?

När det gäller pärmar och mappar har vi ett antal färdiga mallar i PDF-form som du kan använda att lägga ditt artwork på. Vi kontrollerar sedan att allt ligger som det ska innan vi bryter ner det i de olika delar som behövs för en produktion.

Önskar du en produkt som vi inte har mall på skapar vi en mall åt dig och kan även göra en mockup i roterbar 3D-fil så ni ser att allting blir som det är tänkt. Kontakta en projektledare så hjälper hen dig med det du behöver.

Vad måste jag veta innan jag kontaktar er?

Vi kan hjälpa dig med de allra flesta bitarna, men du behöver veta vad du ska förpacka och ha ett mått på produkten, resten kan vi lösa tillsammans.

Kontakta en projektledare hos oss så hjälper hen dig. Självklart är det en fördel om du har så mycket info som möjligt för att snabba på produktionen.

Läs mer på nedanstående länk.

Så funkar det.

Hur lång tid tar det att producera?

Denna fråga är svår att svara på då det är så beroende av konstruktion, volym, material, men du får alltid en uppskattad leveranstid av oss i din offert och vi brukar bryta ryggen av oss för att hålla det vi lovat. Dock kan tilläggas att det för tillfället kan vara svårt att få tag i vissa material på grund av världsläget.

Vilka material kan man ha på sin produkt?

OJ!

Ska du göra en klädd produkt kan du klä den med nästan vad som helst som är följsamt. Vi har ett enormt bibliotek i vårat showroom med olika material, har du möjlighet är du välkommen att boka in ett möte för att se vad du kan välja mellan.

Kan man göra inreden i olika material?

Svar Ja.

Här är det ofta det du ska förpacka eller vill förmedla som får styra hur inredet ska se ut eller vilket material som kommer användas. Vi använder oftast well-papp/skum/kartong eller grå board när vi tar fram inreden, ofta i kombination med varandra.

Vad är det minsta eller största ni kan göra i format?

Vi har egentligen inga begränsningar när det gäller handarbete, men när det kommer till hel/halvautomatisk produktion (oftast vid större volymer) har maskinerna som ska användas sina måttbegränsningar både när det gäller smått och stort.

Vi har flera olika vägar att gå i en produktion och väljer så klart den som passar just din produkt. Kontakta oss.

Finns det några standardformat?

Vi har standardformat för pärmar och mappar.

När det kommer till lådor har vi ofta verktyg kvar efter tidigare gjorda produktioner men då önskemålen på lådor varierar så mycket har vi inga standard-format utan skräddarsyr lådorna efter dina önskemål. Vill ni använda formatet från en tidigare gjord produktion kan ni kontakta någon av våra projektledare så hjälper dem er. Ni slipper då kostnaden för det verktyget.

Vilka ytor kan man trycka på?

Du kan trycka på de flesta underlag, det gäller oftast att ha rätt tryckmetod till rätt material.

När det gäller färgtryck behövs det ett vitt underlag, alla färgade underlag ”delar med sig” av sin färg i trycket. D.v.s trycker du på ett ljusgrönt papper blir det som om du lägger på ljusgrönt på alla dina färger och mörkare färger som exempelvis rött blir svart.  Ska du trycka på ett färgat underlag lämpar sig folie och screentryck eller UV-led om du trycker en vit platta under själva ytan trycket ska vara på. Samma sak gäller beroende på vilken tjocklek underlaget har. Behöver du hjälp är det lättast im du kontaktar oss så kan vi guida dig rätt.

Vilken är den minsta volymen ni kan tillverka?

Minsta volym är 1 st.

Vi kan göra alla våra produkter i den volym ni önskar. Det man behöver tänka på är att det ofta behöver tas fram olika verktyg samt tryck eller klichéer oavsett om volymen är 1 eller 10.000. Detta tillsammans med en uppstartkostnad gör att styckepriset på att göra 1 ex blir väldigt högt jämfört med att göra exempelvis 1.000 st

Ekonomi

Hur kan priset vara olika på samma produkt?

Oftast beror det på att materialet vi köper in fått en prishöjning eller sänkning.

Vi räknar på varje enskild produktion och försöker alltid optimera produktions-sätt och material i allt vi gör.

Vad kostar det?

Det är väldigt beroende på vad du önskar ha gjort.

Vi anpassar alltid våra produktioner efter kundens önskemål och behöver därför räkna på varje jobbförfrågan för att kunna ge er och oss ett rättvist pris. Vi försöker alltid minimera kostnaderna varje projekt. Kontakta oss för en offert.

Förklarande sidor

Vilken lådkonstruktion ska jag ha?

En låda har många olika benämningar – ask, box, kartong, behållare, dosa, skrin, schatull eller kassett. Men hur lådan utformas kan göras på ännu fler olika sätt.

Läs mer på denna länk https://profilskaparen.se/olika-lador/

olika lådor

Vilka typer av pärmryggar finns det att välja på?

Det finns många val att göra när det gäller pärmens format, material och färg. Dessutom kan du även välja att lägga till mängder av detaljer som magnetlås, hörnclips, snoddar mm. Men när det kommer till pärmens rygg är det enklare då det bara finns två olika basvarianter att välja mellan: bigad eller hophängd rygg.

Här ska vi kort förklara skillnaden. Läs mer på denna länk https://profilskaparen.se/parmryggar/

pärmryggar

Vad är en kliché och foliering?

Kliché är – en helgjuten tryckplåt med text och/eller bild. Den används med eller utan folie för att trycka ner folie/effekter i underlaget.
Folie är – En tunn film som finns i en mängd olika färger och effekter och som med hjälp av en kliché samt tryck och värme pressas ner i underlagt.
Läs mer på denna länk https://profilskaparen.se/kliche-och-foliering-pragling/

kliché-foliering-prägling