Tillverkning i egen fabrik

Den senaste produktionstekniken

Hantverk, erfarenhet & kvalitet

Kontakta oss redan idag: 08-447 30 00

Lyft

Trekantig förpackning för snus

Lådor för British American Tobacco. Stor serie, kort tidsfrist, höga krav.

Offertförfrågan
kartongask med egen design Lyft LAB kartongask med egen design

Våra specialiteter är beställningar som kräver produktionsteknik och traditionellt hantverk. På grund av de unika procedurerna tenderar de ofta att vara små serier. Denna order innebar att man skulle producera 17 000 klädda lådor med en speciell design istället för de traditionella tiotals eller hundratals bitarna på två veckor. Våra partners  i Tjeckien hjälpte oss med detta för en utmanande och tidskrävande beställning, även om det innebar att skicka en full lastbil till Malmö på bara 14 dagar.

Serien för den globala tillverkarens kampanj krävde produktion av tre olika typer av förpackningar – två triangulära, i tätt passande kombinationer av kropp och lock och rektangulära, inbäddade i en tät sleeve. Inredet var för 6 separata tobaksfickor med en utstansad pappbit med präglade texter. Hylsan, som kom från klassiska bokbindningsplattor, dekorerades med flera svarta präglingar.

En utmaning med komplexa manuella beställningar, uppstod en fallgrop som ingen hade förväntat sig tidigare – en stor triangelformation präglad med en unik holografisk folie skulle ge lådorna lyxiga reflektioner av sommarsolen. För att folien skulle hålla bra och uppnå önskad sluteffekt var det dock nödvändigt att upprepa präglingen tre gånger, på exakt samma plats. Men trippelansträngningen var värt det, den slutliga effekten är fantastisk.

Fler exempel

Idéer och inspiration för ditt företag eller organisation

Vi skickar några gånger per år ut ett mail med exempel på profillösningar som vi producerat. Vi hoppas nyhetsbrevet ska fungera som idégivare och inspiration för din verksamhet.

Anmäl dig till utskicken