Tillverkning i egen fabrik

Den senaste produktionstekniken

Hantverk, erfarenhet & kvalitet

Kontakta oss redan idag: 08-447 30 00

Kintsugi

Att finna ett signaturpapper:

Kintsugi – högkvalitativ parfym i unik förpackning

Parfymen Kintsugi har tagits mycket väl emot på den internationella marknaden. Naturligtvis tack vare den höga kvaliteten på parfymen, men sättet att framhäva innehållet med en genomtänkt förpackning har utan tvekan bidragit till framgångarna.

Med en kombination av idé, material, design och grafisk teknik kan man låta sin produkt sticka ut ur mängden.

Offertförfrågan
Kintsugi parfymförpackning

Kintsugi är en gammal japansk tradition att reparera sprucken keramik – inte genom att försöka dölja limfogarna – utan tvärtom genom att framhäva dem. Kärnan i serien utgörs av en neckbox täckt med Shin Danshi-papper. Ett distinkt präglat element format som ett ärr och som passerar från sidorna till lockets topp representerar den mest slående egenskapen. Vi förberedde en skräddarsydd form för att uppnå en tillräckligt distinkt prägling. Genom att göra det lyckades vi prägla inte bara toppen utan även sidorna av det färdiga 3D-locket. Effekten på det strukturerade papperet är spektakulärt.

När vi tillsammans med vår uppdragsgivare botaniserade i vår samling materialprover fastnade vi för det japanska pappret Shin Danshi från bruket Takeo. Ett mjukt papper med en unikt skrynklig yta. Strukturen speglar Kintsugi-filosofin och vi bestämde oss för att Shin Danshi skulle bli ett passande signaturpapper för Kintsugi.

Parfymflaskan förpackas i en neckbox klädd med Shin Danshi. Ett distinkt präglat ärr löper över ovansidan ner över kanterna. Inredet klätt med slätt gultonat papper framhäver det strukturerade pappret. Slätt vitt skum skyddar mot slag och vibrationer. Inredet klätt med slätt gultonat papper kontrasterar fint mot det strukturerade Shin Danshi. Askarna särskiljes med en enkel tryckt banderoll som anger innehållet.

Fler exempel

Idéer och inspiration för ditt företag eller organisation

Vi skickar några gånger per år ut ett mail med exempel på profillösningar som vi producerat. Vi hoppas nyhetsbrevet ska fungera som idégivare och inspiration för din verksamhet.

Anmäl dig till utskicken