Tillverkning i egen fabrik

Den senaste produktionstekniken

Hantverk, erfarenhet & kvalitet

Kontakta oss redan idag: 08-447 30 00

McLaren

Presentationsbox (Neckbox) med interiör och bok för McLaren x Velo-kampanjen

Att arbeta med Formel 1, kräver inte bara maximal prestanda på banan, utan även 100% i depån.

Offertförfrågan
McLaren-Velo låda med egen design McLaren-Velo McLaren-Velo tillverkning förpackning McLaren-Velo McLaren-Velo tryckt egen bok McLaren-Velo exklusiv förpackning

I början av sommaren fick vi ett erbjudande vi inte kunde tacka nej till – även om vi redan börjat se fram emot semester – en presentationsbox åt McLaren sponsrad av British American Tobacco.

Det handlade om en mycket avancerad produktion, perfekt för oss – en lyxig låda med interiör, vars huvudinnehåll var en miniatyr av en F1-hjälm, fyra snusdosor från BAT och en bok om Formula 1. Det hela skulle kompletteras med en banderoll och etiketter. En serie på 500 exemplar skulle vara på plats i Ungern i slutet av Juli. Kort sagt, en riktig utmaning för hela produktionsteamet.

En världsklient som McLaren betyder naturligtvis också höga krav på kvalitet. I det här fallet var den största utmaningen den speciella färgen ”Papaya orange”, vars nyans och användning utan undantag alltid måste godkännas av McLaren. Det var inte helt lätt att få till den exakta färgnyansen och vi fick skicka screentryckta prover till London ett par gånger. Först efter godkännandet kunde vi börja trycka på den svarta Baladeken, som var stommen i den materialminimalistiska lösningen – samma material återkom i låda, interiör, bokpärm och banderoll.

En intressant komponent i konstruktionen var att finna den optimala lösningen för att exponera den detaljrika, påkostade hjälmen. För att öka wow-effekten hade vi konstruerat ett inrede i form av en kassett i millimetertjock, genomfärgad Bowston Black-papp med figurskurna konturer. Presentationsboken dök upp som en överraskning först efter att man lyft upp inredet ur lådan. Vi tillverkade själva boken i högkvalitativt digitaltryck på papper av högre ytvikt.

För ett så litet sidantal som det var fråga om var V1-bindningen, en raksöm i bokryggen, idealisk. Den sydda inlagan hängdes sedan in i en bokpärm. Varje sats kompletterades med etiketter och en banderoll helt i orange tryck och McLaren-logga. Slutligen handtextade vi namnet på varje enskild mottagare på varje enskilt exemplar.

Att lyckas leva upp till de högt ställda förväntningarna av en så krävande kund som McLaren var inte en engångsföreteelse – vi lägger samma vikt vid alla kunder i vår verkstad. Avancerade och komplexa produktioner i små serier kan inte produceras på annat sätt än för hand och med ett personligt engagemang.

Vi är perfekt utrustade för det och det är just sådant arbete vi älskar.

Fler exempel

Idéer och inspiration för ditt företag eller organisation

Vi skickar några gånger per år ut ett mail med exempel på profillösningar som vi producerat. Vi hoppas nyhetsbrevet ska fungera som idégivare och inspiration för din verksamhet.

Anmäl dig till utskicken